Gradina Botanica Iasi - Arta Topiara

miercuri, octombrie 31, 2012

Daca sunteti din Iasi sau daca aveti de gand sa vizitati acest oras in perioada urmatoare, va recomand cu mult drag sa vizitati Gradina Botanica. Pe langa faptul ca este un loc superb, linistit, cu peisaje frumoase si flori delicate, in urma cu doua saptamani a fost inaugurat un spatiu ludic cu elemente de arta topiara. 

Dar, ce este arta topiara?
Arta topiară este arta cultivării, modelării şi tăierii plantelor în forme ornamentale. Termenul derivă din cuvântul latin Topia, care înseamnă grădinărit ornamental. Arta topiară a fost practicată încă din Antichitate, în Grecia antică, de către vechii greci, iubitori de ordine şi formalitate. De aici a ajuns în Roma unde formele topiare erau utilizate ca decoraţiuni pentru vilele romane. A fost populară în timpul Renaşterii Italiene şi a renăscut în Franţa în secolul al XVII-lea. Deci, cu toate că este practicată din timpuri străvechi, arta topiară este utilizată şi în momentul actual, devenind foarte populară în grădini şi parcuri publice. (sursa)

Acuma va las cu cateva poze din Gradina Botanica, sa admirati frumoasele flori in forma de fluture, veverita, melc, lebada, paun, precum si altele :) 








Nu-i asa ca este de vis si ati vrea sa vizitati orasul Iasi?

You Might Also Like

0 comentarii

Articole apreciate